Görög konyha > 2. oldal > Görögország - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Görög konyha > 2. oldal > 25 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Finom görög receptek
http://www.finomreceptek.hu/gorog-receptek

Receptek - előételek - leves és főétel receptek - húsételek - pizza - főzelék - vegetáriánus receptek - desszertek.

Finom görög receptek
Töltött kelkáposzta
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/2935

Pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, vágjuk őket finomra, és egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a rizs felét, és a vízben forralt, leszűrt mazsolát. Öntsük hozzá a húslevest, és minden fűszert tegyünk bele a kapor kivételével. Pároljuk az egészet fedő alatt 20 percig, aztán hűtsük le. Keverjük össze a darálthússal, a tojással és az apróra vágott kaporral. A kelkáposztát tegyük egy edénybe és főzzük sós vízben 5 percig, majd vegyük ki, és mikor már kihült szedjük szét levelekre.

Töltött kelkáposzta
Athéni sertéscomb recept
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/2930

Jó alaposan mossuk meg a húst, és szeljük 5 centis kockákra. Sózzuk, borsozzuk meg a húskockákat, és süssük meg őket rostélyon. Fogjunk egy serpenyőt, olvasszuk fel benne a vajat, és tegyük bele a húst. Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük fel a borral. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a megmosott és felszeletelt paradicsomot is. Főzzük addig, míg sűrű mártást nem kapunk. 45 perc alatt elkészíthető.

Athéni sertéscomb recept
Muszaka - görög recept
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/3806

A padlizsánt megtisztítjuk, leszedjük a héját, szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd olívaolajban megsütjük. A hagymát felaprózzuk, vajban megpirítjuk, majd beletesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és petrezselyemzöldjével ízesítjük. A paradicsomok héját forró víz alatt lehúzzuk, szeletekre vágjuk, és ezt is a húshoz adjuk. A húslevet hozzáöntjük, majd kb. 30 percig pároljuk. 4 ek. liszthez adunk kevés olvasztott vajat, tejet, sót borsot, majd belekeverjük a három tojássárgáját. Egy jénait kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, beleöntjük a hús felét, rátesszük a padlizsánt, a reszelt sajtot, majd ugyanilyen sorrendben egymásra rétegezzük. A tetejére szórjuk a maradék zsemlemorzsát és a reszelt sajtot. Meglocsoljuk a tejes mártással, és így megsütjük.

Muszaka - görög recept
Tzaziki
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/2945

Pucoljuk meg az uborkát, vágjuk kockákba, és sózzuk be. sózás miatt levet fog ereszteni, ezt lecsöpögtetjük, majd elkeverjük az apróra vágott kaporral, az összezúzott fokhagymával, az olajjal és a joghurttal. Hagyjuk az egészet pár órát a hűtőben összeérni, majd fogyaszthatjuk is. 15 perc alatt elkészíthető.

Tzaziki
Hagymás-majorannás rostélyos - Görögország
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/2936

Csontozzuk ki a húsunkat, vágjuk szeletekre, és klopfoljuk ki. A szeleteket süssük ki olajban, majd adjuk hozzá a karikákra vágott újhagymát. Pirítsuk meg őket. Később adjuk hozzá a bort, a zúzott fokhagymát, a leveskockát és a fűszereket. Pároljuk puhára a húsokat. Tegyük tányérra a szeleteket, és ízlés szerinti körettel kínáljuk. 50 perc alatt elkészíthető.

Hagymás-majorannás rostélyos - Görögország
Juhsajtos, parajos pita
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/3836

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd üvegesre pároljuk. A parajt felengedjük, majd felaprózzuk, és a hagymához adjuk. sózzuk, borsozzuk, kaprot és szerecsendiót szórunk bele. A tejszínbe tesszük a lemorzsolt sajtot, a tojást, összekeverjük, és a parajhoz öntjük. Egy sütőformát kiolajozunk, belisztezünk. A leveles tésztát egy gyúródeszkán kinyújtjuk, beolajozzuk, majd a háromnegyedét a tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket, és a maradék tésztát tesszük a tetejére. Ezt is bekenjük az olajjal, majd kb. 1 órát sütjük.

Juhsajtos, parajos pita
Görög gombasaláta
http://www.izletes.hu/nemzeti/gorog/2864

Fogjunk egy serpenyőt, tegyük a tűzhelyre, és kapcsoljuk be a lapot alatta közepes lángra. Mikor már felmelegedett a serpenyő, öntsük bele az olajat. Tegyük a serpenyőbe a megpucolt és szeletekre vágott gombát. Adjuk hozzá a citromlevet, a bort, a paradicsompürét és a fűszereket. Keverjük jól össze, és hagyjuk forrni pár percig, majd tegyük át az egészet egy tálba, amit hagyjunk kihülni (később hűtőben is hűthető). 15 perc alatt elkészíthető

Görög gombasaláta
Gyros kerkyra görög ételbár
http://kerkyra.co.hu

Gyros Kerkyra Görög Ételbár, Étterem, Kávézó – Görög ízek szigete! Görög vendégszeretet! Budapest VI. kerület Eötvös utca 5. Telefon: (70) 388 8120 Ételeink: gyros pita, gyros tál, muszaka, suvlaki, töltött bifteki, pasztició, dzadziki, frappe, extra gyros szendvics, pasticada ( görög sertésragu), saganaki kleftikó, baklava fagyival, görög krémes, lukumadesz, diós krémes fagyival. Nyitva: H-P 11:00 – 19:00 Szeretettel várunk mindenkit! Köszönettel: Eli (Costopulos Elefteria) és Dimi (Papazoglou Dimitris)

Gyros kerkyra görög ételbár
Görögös ételek a receptje
http://www.jolkifoztem.hu/receptek/kereses?tag_ids[]=45

Görögös ételek receptje a Jólkifőztem.hu oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával.

Görögös ételek a receptje
Hirdetések
Előző lap 1 [2] Következő lap
Oldal leírása
gorogorszag.wyw.hu: Görögország linkek. Utazás Görögország, nyaralás Görögországban. Aquaparkok, Chalkidiki-félsziget, Eladó ingatlanok, Görög konyha, Görög Szótárak, Görög-szigetek, Last Minute, Meteorák, Olympic Beach.
Gyűjteményünkben 447 válogatott Görögország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 447 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 205918